(18-06-2019, 22:59)Kuba napisał(a): Ktoś Euforie sprawdzał?Widzę że jak czegoś nie podpisał Guadagnino albo nie jest to klasyk o którym wystarczy powtórzyć utartą opinię Kuba nam się gubi :P
Dla mnie wielki blamaż HBO na razie. Dotrwałem jakoś do 30 minuty. Durne, nie mające nic wspólnego z prawdą (chyba, że faktycznie różnica miedzy nastolatkami w USA a u nas jest taka wielka), nastawione na kontrowersje, wkurzające i kiepściutko zrealizowane. Wielkie rozczarowanie, liczyłem na dojrzałe podejście a póki co wyszło jakieś bełkotliwe nieporozumienie.
Może to tylko pilot...
Nie wiem czy Euforia jest realistyczna (pewnie nie tak jak wakacyjny gejowski romans rozpieszczonego bachora ze starszym kolesiem w willi pod okiem tolerancyjnych rodziców), ale po dwóch odcinkach jak dla mnie świetna rzecz. Fajny klimat wspomagany bardzo dobrymi zdjęciami, obsadowo póki co rewelacja; Zendaya wyłącznie mi imponuje. Narracja (nie ta dosłowna) ma świetnie wyważone tempo, oba te odcinki przyjemnie wręcz... płynęły, nie wiem jak to lepiej opisać.
02-08-2019, 04:17