Co to za film?
Magic Mike Sr.?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Może ktoś wie fragmenty jakiego filmu wykorzystano do zilustrowania tej piosenki?

Odpowiedz
(05-03-2013, 16:20)Snuffer napisał(a): "Pewien komandos, azjata jest przybity do krzyża (albo słupa) i ma na całym ciele powbijane igły od akupunktury. Zdejmuje go jego kilkuletni syn (albo chłopiec którego spotkał). Jestem pewien że leciało kiedyś na TV4.
Komandos potem morduje osoby które go przybiły. Wcześniej jego drużyna została zabita."

Kumpel pamięta film mgliście. Może ktoś kojarzy?

Hej Snuffer
Myślę, że chodzi ci o ten piękny film :)

ChowYunFat, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Sep 2012.

Odpowiedz
Ooooo stary! Dziękuje Ci bardzo, znajomy właśnie potwierdził że to to. Uszczęśliwiłeś dziś kogoś!

Odpowiedz
Nie ma sprawy Snuffer. Zwłaszcza jeśli jesteś tą ślicznotką ze zdjęcia :)

Odpowiedz
Jasne :D Każdy na forum ma w avatarze swoje zdjęcie ;)

Odpowiedz
Ja mam siebie w avatarku. Po prostu Woody zagrał mnie w WMCJ...
Casting się tylko słabo spisał, bo jestem wyższy i przystojniejszy.

Odpowiedz
Haha, niestety nie, Madeleine Stowe to nie ja, ale Walter White już owszem. Teraz forum będzie złe na Ciebie :D

Odpowiedz
no Jerzy aż się pochwalę tą moją starą fotoszopką z tej okazji

[Obrazek: 299781_509948652376541_1011444167_n.jpg]

Odpowiedz
Jak już pisałem Ci na fb, poprawiłeś mi tym humor na jakieś pół roku wtedy :D

Odpowiedz
A już myślałem, ze na forum same gwiazdy :P Ja jestem tak sławny, że nie daję avatara :P

Odpowiedz
w głowie kołacze mi takie wspomnienie, a że enigmatyczne bo z wczesnych lat dzieciństwa, proszę o wyrozumiałość.

był to film czarno biały. wydaje mi się, że zrealizowany w latach 50/60. bohaterowie to dwóch mężczyzna, jeden starszy w wieku 60/70, drugi młodszy gdzieś koło 40. jechali starym samochodem ciężarowym i wpadli w jakąś ogromną kałużę. koło się zaklinowało. stary chciał coś tam zrobić, utknęła mu noga. młody za pomocą jakiejś deski chciał mu pomóc.

to jest bodaj moje najwcześniejsze filmowe wspomnienie. byłoby miło, gdybym w końcu dowiedział się co do za film.
I've seen things you people wouldn't believe...

Odpowiedz
Skoro lata 50. i dwóch gości w ciężarówce to może Wages of Fear, którego nie widziałem i pewnie nie, ale chciałem zacząć od jakiegoś oczywistego strzału, a co?

Odpowiedz
oglądając screeny wydaje mi się, że to może być to! pewności jednak nie mam. tak czy inaczej, dzięki.
I've seen things you people wouldn't believe...

Odpowiedz
No, ja oglądałem i po opisie Piwona stwierdzam, że to właśnie ten (świetny zresztą) film.
Ma nawet swój wątek na forum:
http://forumkmf.pl/Thread-Cena-strachu-1953-re%C5%BC-Henri-Georges-Clouzot?highlight=cena+strachu

Odpowiedz
opis pasuje na pewno do Wages of Fear. super film jak pisali wyżej.

Ja też mam pytanie. Swego czasu popularny na youtube był film przedstawiający pościg samochodowy. To co różniło go od innych pościgów filmowych było to, że bohaterowie jeździli małymi autkami w stylu Mini, ale były to chyba samochody francuskie albo włoskie(od razu zaznaczam, że nie chodzi o żaden Italian Job) i zamiast jeżdżenia z dużą prędkością to co fascynowało było wjeżdżanie w dziwne miejsca (na pewno były sceny jeżdżenia po schodach, chyba też wjeżdżania do tuneli), zawracania na małych przestrzeniach, jeżdżenia w wąskich uliczkach. Wyglądało to wszystko dość komicznie, ale jednocześnie fascynująco.

Film na 90% francuski (jak nie francuski to może być włoski, jestem prawie pewien, że nie był ani ang ani amerykański), jestem prawie pewien, że był to kryminał. Lata 60-80, raczej wcześniejsza data niż późniejsza. Na youtubie film był oznaczony tak że nie byłem w stanie tego znaleźć (pewnie coś w stylu best car chase). Bardzo prawdopodobne, że ten film widziałem na tym forum w którymś z wątków.

Odpowiedz
Soldamn, nr 1 to pewnie Ronin. Ewentualnie jakaś część Żandarma z Saint Tropez - tam pełno było takich akcji.:)

Moje pytanie:

bohater związany leży na jakimś ołtarzyku, nad nim kiwa się wielkie wahadło z ostrzem. Wahadło jest coraz niżej i wydaje się, że zaraz przetnie bohatera, ale przecina jego więzy i ten ucieka. Co to za film?

Odpowiedz
Motyw jest oczywiście z opowiadania "Pit and the Pendulum" Poego, ale który konkretnie film to ciężko powiedzieć, bo były zarówno filmy o tym samym tytule, jak i inne wykorzystujące tę scenkę.

Odpowiedz
Co do małych samochodów, to mogła też być "Włoska robota", stara lub nowa wersja.

Odpowiedz
Crash przeczytałeś chociaż mój post? zaznaczyłem, że to nie jest na pewno italian job. Żandarm to też nie jest, bo film chyba był bardziej na serio, ale to mnie więcej te lata. Ronin też nie, przecież to dużo młodsze.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon