A ja akurat przed chwilą zapoznałem się z porównaniem ostatniego Universal Soldiera w R i NC-17, film denny, ale dobrze że obejrzałem NC-17 bo najlepsza sekwencja nabrała trochę mocy:
Tymczasem Evil Dead pojawi się w amerykańskich kinach tydzień wcześniej bo 5 kwietnia wskakując na miejsce zwolnione przez komedię "The Heat" z Sandrą Bullock. Data polskiej premiery na razie pozostaje niezmieniona, 26 kwietnia film wprowadzi UIP.
Wow, co za BŁYSKOTLIWY smaczek, inteligencja scenarzystów ścięła mnie z nóg.:) Jakie jeszcze przebłyski geniuszu znajdą się w filmie? Czy właścicielem chatki w lesie będzie pan Lou Cypher?
Już jutro światowa premiera na festiwalu SXSW w Austin w Teksasie, mam nadzieję, że internet zostanie zalany przez falę recenzji. Mam też nadzieję, że Diablo Cody zmieniła ostatnią scenę jak i początek z krążącej po sieci pierwszej wersji scenariusza. UIP wypuściło już polski plakat z datą 5 kwietnia więc w temacie polskiej premiery na szczęście już nic nie powinno się zmienić.
Przeczytałem tylko początek i koniec, parę miesięcy temu, więc mogę trochę po przekręcać. Początek jest dość niepotrzebny, opowiada o opętanej którą zabili okoliczni mieszkańcy (to ta płonąca dziewczyna z trailera), wolałem początek oryginału. Koniec jest natomiast niesamowicie sztampowy i chyba częściowo podważa sens finałowej walki z maszkarą podobną do tej z Martwego zła 2.
07-03-2013, 23:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-03-2013, 23:10 przez Szaman.)
Bloody Disgusting również jest zachwycone:
“It’s even gorier than you’re expecting. I seriously don’t have a clue as to how they wrangled an “R” rating here. Blood, pus, bone fragments, limbs and brains are flung around with playful abundance and the result is both punishing and exhilarating… This film doesn’t condemn its audience, it exalts it – and as a result it’s able to achieve a sustained symphony of carnage that energizes rather than exhausts.” http://bloody-disgusting.com/reviews/3222683/bd-review-evil-dead-is-a-thrillingly-gory-blast/
Pozytywna recenzja z oceną B również na Colidierze, ale rozwalił mnie ten fragment:
"I would also say shame on the MPAA for allowing any child to see this film as long as they have a parent, but that argument also deserves its own piece" http://collider.com/evil-dead-remake-review/
" Breathe a sigh of relief, fiends- Evil Dead delivers the goods and then some, even managing to step out and create its own universe that still wholly adheres to the one Sam Raimi concocted over three decades now. The amount of intensity, violence and downright nastiness that Alvarez manages to cram into Evil Dead is brutal, visceral and will prove to be an endurance test (in a good way) for anyone out there who goes into it thinking this is going to be another "by-the-numbers" studio remake. " http://www.dreadcentral.com/reviews/evil-dead-2013
Scenariusz wydaje się raczej wymieszaniem motywów i smaczków z oryginalnej trylogii o szkielecie zbudowanym na pierwszej części. Wysłannik Ain't Cool News nie mówi wprost ale sugeruje mocne choć w sumie spodziewane przez część fanów zaskoczenie, więc wchodzicie w tą recenzję na własną odpowiedzialność http://www.aintitcool.com/node/61373
Wow, ale się sieczka szykuje :) Sam nie wiem czy chcę to oglądnąć czy się okażę zbyt pussy i wymięknę. Ale już wiem, jedno, że soundtrack jest naprawdę dobry. Zresztą sami posłuchajcie, najlepiej tak od 1:20 minuty:
(09-03-2013, 15:54)Albertino i inni napisał(a): PISAŁEM, że to będzie dobry film, ale żądne epy dziewczynki z forum mi nie wierzyły.
Obejrzeliście już? Macie jakieś dowody na to, że to dobry film?
Oprócz mitycznych zachwytów z pokazów testowych?
Przypominam korelację - wiele osób twierdziło, że "Dredd" to będzie gówno, by później robić pod siebie z zachwytu. W sumie to mieli, w części rację, ale później zostali otumanieni.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
10-03-2013, 00:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-03-2013, 00:41 przez shamar.)
Ale to nie są reakcje z pokazów testowych, wczoraj była premiera na festiwalu SXSW w Teksasie gdzie na sali znaleźli się zarówno dziennikarze jak i zwykli śmiertelnicy. Reakcje od Twittera po Hollywood Reporter są wręcz entuzjastyczne a kilka z nich przytoczyłem przecież parę postów wyżej.
(10-03-2013, 00:45)Szaman napisał(a): Ale to nie są reakcje z pokazów testowych, (...) wręcz entuzjastyczne a kilka z nich przytoczyłem przecież parę postów wyżej.
Ale to jest usprawiedliwienie do "spuszczania się" nad filmem, którego się nie widziało? Ile wam potrzeba "krzywych akcji" żebyście się nauczyli, że takie spazmy, póki się nie obejrzy, nie mają sensu?
(10-03-2013, 00:49)Mierzwiak napisał(a): Widzę że po chwilowej przygodzie z "Jestem normalnym człowiekiem" wracamy do pierdolenia głupot. Leki przestały działać?
Odstawiłem leki ale do rzeczy. Ja akurat uważam, że sporo z tych negatywnych wizji odnośnie "Dredda" się potwierdziło. bo uważam ten film za średniaka i nic ponadto. Pogódź się z tym albo przyjmij leki na "szanuję zdanie innych osób, choć się nie zgadzam" :)
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.