Homeland [Showtime]
Tylko mi się wydaje że Macier coś zbyt łatwo te wszystkie ściemy łyka? Przypadeq? Nie sondze.
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
Cytat:Ten atak nie ma sensu. (...) Jeśli teraz zaatakujecie, aresztują was i zamkną do końca życia... chyba że chcecie, żeby was aresztowali. Prawdziwy dżihad jest w Syrii. No, ale tam musielibyście walczyć.

10/10^, podobnie jak scena "pożegnania" z wiodącym dżihadystą.

Bardzo dobty ten nowy "Homeland". Trzyma w napięciu, dobrze rozgrywa postaciami, świetnie się czuje w obecnej sytuacji, z wojną w Syrii i ISIS, do tego nie zapomina o ruskich. Ponadto w kontekście obecnych wydarzeń finał 4. sezonu przestaje być kiepski. Oby tylko finał całości był tak dobry, na jaki ten serial zasługuje.

Odpowiedz
No ja trochę nie kupuję tego że Dara Eowina zmanipulowała tak łatwo, ani tego że Saul radośnie orze sam siebie... I jeżeli powody zamachów na Carrie okażą się takie jakie kobiecina sobie wymyśliła to też będzie duży meh. Ale nie marudze już, zobaczymy jak wybrną. Może to całe polowanko to po prostu sposób na wysledzenie kretów po wysadzeniu samolotu?

Odpowiedz
(16-11-2015, 00:20)jarod napisał(a): No ja trochę nie kupuję tego że Dara Eowina zmanipulowała tak łatwo, ani tego że Saul radośnie orze sam siebie...

W odc. 7 faktycznie było mi dziwnie, kiedy Saul zjebał (tak bardzo, tak bardzo), opowiadając wiadomo komu o wiadomo czym, ale zagrywka z końcówki daje nadzieję, że było to może celowe, żeby zastawić na Aliczkę pułapkę. Cokolwiek, bo ślepota wywołana myśleniem fiutem do niego nie pasuje.

Odpowiedz
No myk z Żydami ewidentnie był zaplanowany wcześniej ("dzwonię po pranie ", ROTFL) ale zastanawia mnie czy Carrie rozpoznała głos w słuchawce, a jeżeli tak to czemu nie powiedziała Saulowi. Ale z powodów zamachu w sumie zgrabnie wybrnęli, może i tu coś ciekawego wymyślą.

Odpowiedz
A wątek Quinna? Chwilę poleżał w lazarecie i już go wtajemniczają w super tajne plany operacyjne? Naciągane jak guma od gaci. W ogóle tytuł tego serialu to "Homeland", a nie kuźwa "Deutschland". Mają wrócić do USA!

Odpowiedz
Wątek Quinna obecnie jest mocno... improwizowany. Za cholerę nie wiem, dokąd ma prowadzić.
Mnie natomiast razi co innego - niesamowitym przypadkiem było, że Korzenik (kumpel hakera) chciał sprzedać wykradzione dane CIA właśnie Rosjanom, którzy przecież od początku byli w zmowie z rudą i od początku wiedzieli, jakie dane zostały skradzione. Początkowo mieliśmy sądzić, że dopiero od momentu zabicia Korzenika i przechwycenia tych danych, Rosjanie stają się ważnym graczem w tym sezonie, ale jakieś 2 odcinki później okazuje się, że byli nim na długo przed. Dobrze to zrozumiałem, czy jednak coś mi umknęło? Przecież Korzenik mógł się z nimi nie skontaktować i nie miałoby to żadnego wpływu na przebieg fabuły.

Odpowiedz
Dobrze zrozumiałeś.

Odpowiedz
Nie chce czytac postow, by nie trafic na jakies spoilery, ale pytanie:

przerwalem ogladanie po drugim sezonie. Warto do tego wracac czy to ciągle taki serialik spoko do obejrzenia, ale po sezonie go zapominam aż do premiery następnego sezonu?

Odpowiedz
Warto. 3 i 4 sezon najlepsze.

Odpowiedz
(23-11-2015, 00:48)jarod napisał(a): No myk z Żydami ewidentnie był zaplanowany wcześniej ("dzwonię po pranie ", ROTFL) ale zastanawia mnie czy Carrie rozpoznała głos w słuchawce, a jeżeli tak to czemu nie powiedziała Saulowi.

No to z praniem to wiadomo, chodziło mi o scenę rozmowy w łazience -- czy powiedział o Carrie celowo czy nie. Co do głosu w słuchawce to wydaje mi się, że Carrie go nie rozpoznała, bo inaczej właśnie by Saulowi powiedziała. Chyba że znowu zrobią ten sam myk co wtedy z chorobą Carrie, że niby oni cały czas o wszystkim wiedzieli, żeby widzowie rozdziawili japy ze zdumienia, bo "łał, to było ukartowane, łał, oni to zaplanowali, łał, jaki genialny twist, łooo".

(23-11-2015, 00:48)Mental napisał(a): W ogóle tytuł tego serialu to "Homeland", a nie kuźwa "Deutschland". Mają wrócić do USA!

Nieno, główna scena ataków terrorystycznych i przepływu uchodźców/imigrantów to niestety Europa, więc to sensowne, że umieścili akcję właśnie tam, jak najbliżej tych wydarzeń.

(23-11-2015, 00:48)Crash napisał(a): niesamowitym przypadkiem było, że Korzenik (kumpel hakera) chciał sprzedać wykradzione dane CIA właśnie Rosjanom, którzy przecież od początku byli w zmowie z rudą i od początku wiedzieli, jakie dane zostały skradzione.

W "Tajne przez poufne" Coenów było coś podobnego, też taki nierozgarnięty jontek próbował cwaniakować, komu by tu sprzedać tajne dokumenty CIA, i wymyślił sobie: wiadomo, ruskim. Tamten film to była komedia, ale może niektórzy mają taki to myślenia ;) Ale faktycznie ten "zbieg okoliczności" jest grubymi nićmi szyty.

Odpowiedz
Ale wątek Quinna świetnie rozwiązali. Sprawy nie ma z poprzedniego mojego postu.

Odpowiedz
Ale Quinn dał sie podejść jak nie-Quinn. Meh. W ogóle wychodzi na t że wszystko jest takie na jakie wygląda, co jest kolejnym mehem. Geneza Eowiny też dla mnie trochę śmiechowa IMO, chociaż "cameo" zgrabnie wplecione. Coraz bardziej mi przechodzi podjarka tym sezonem, idę Jessicę Jones kończyć, tego mam nadzieję nie zjebią :D

Odpowiedz
Quinn po prostu za bardzo uwierzył w swoje super szpiegowskie zdolności super agenta. Po akcji z paszportem, kiedy bez szemrania zgodzili się wyrzucić z ekipy jednego ze swoich, pewnie poczuł się jak bóg.

Odpowiedz
Nowy odcinek nie zawodzi. Wątek Quinna fajnie pociągnięty, ciekawe jak się dalej sprawy potoczą.

Odpowiedz
No fajny odcinek. Allison coraz bardziej wymiata, zaczynam jej wręcz kibicować - bo niestety reszta postaci w tym sezonie daje się robić jak dzieci normalnie. No i szkoda że wątek hakierski najwyraźniej miał robić tylko za plot device.

Odpowiedz
Hm, wychodzi na to że ten cały kipisz w wątku Saula i Carry to był po prostu zapychacz bez jakiś istotniejszych konsekwencji a mięsko teraz się dopiero zacznie. Racej łatwo przewidzieć jak to się teraz potoczy

Carrie poprosiła o dostęp do nieedytowanych nagrań, spoko, ale skąd oni właściwie je wzięli? :D

Odpowiedz
A, z Dara uż zrobili takiego debila ze ja po prostu nie ogarniam. Przez poprzednie sezony konsekwentnie kreowali go na mega - wymiatacza, doświadczonego gracza i w ogóle, a tutaj drugi raz daje się nabrać na tak oczywisty fejk, że ręce opadają. No i rozwala mnie to jego podejście "ojtamojtam", najlepszego kumpla oskarża i przymyka na podstawie dowodów które trudno uznać choćby za poszlakowe (i nawet dziad nie przeprosi), ale kiedy Ruda wpada na gorącym uczynku, to "musimy wysłuchać jej wersji"rotfl.

Odpowiedz
jarod, idealnie to ująłeś.

Odpowiedz
(08-12-2015, 07:39)jarod napisał(a): A, z Dara uż zrobili takiego debila ze ja po prostu nie ogarniam. Przez poprzednie sezony konsekwentnie kreowali go na mega - wymiatacza, doświadczonego gracza i w ogóle, a tutaj drugi raz daje się nabrać na tak oczywisty fejk, że ręce opadają. No i rozwala mnie to jego podejście "ojtamojtam", najlepszego kumpla oskarża i przymyka na podstawie dowodów które trudno uznać choćby za poszlakowe (i nawet dziad nie przeprosi), ale kiedy Ruda wpada na gorącym uczynku, to "musimy wysłuchać jej wersji"rotfl.

Haha, no dokładnie, obejrzałam teraz dwa ostatnie odcinki i nie poznaję tej postaci. Faktycznie Dar to teraz taki kotek, który poleci tam, gdzie mu mleczko podstawią, jak ten Rosjanin powiedział - btw nie zdziwiłoby mnie, gdyby tenże został teraz jednym z najbardziej zaufanych ludzi CIA :D. A wcześniej jaka panika: policja federalna już to jest, gwałtu, rety i o laboga, jesteśmy skończeni, ojezujezu, a ruda nic, pełny spokój, wciska ciemnotę na pełnym relaksie, wie, że z debilami pracuje ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon