Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
06-08-2018, 16:32
|
Kler (Wojciech Smarzowski, 2018)
|
|
Hehe. Szykuje się bulodupienie. Fajna ekipa zebrana.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 06-08-2018, 16:32
Trailer kiepski, ale "Drogówka" też miała słabe trailery, a film wyszedł super. Smarzowski pewnie pouprawia trochę taniej publicystyki, ale moze mimo wszystko historia będzie czymś więcej, niż waleniem w episkopat i heheszkami z najebanych księży.
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 06-08-2018, 16:40 (06-08-2018, 16:40)nawrocki napisał(a): (...) moze mimo wszystko historia będzie czymś więcej, niż waleniem w episkopat i heheszkami z najebanych księży. Na co niewiele na razie wskazuje, nie? Może za bardzo się nakręciłem, również w wyniku rozkminy tutaj, ale wygląda to mega wtórnie w twórczości Smarzowskiego i banalnie. Jak wczoraj zobaczyłem promo fotkę z tą ostatnią wieczerzą to pomyślałem, że nic chyba bardziej oczywistego nie można było wymyślić. Szykuje się powtórka z Drogówki (ta koszulka Jakubika wygląda albo na mega trolling/autoironię albo na trochę żenujące mrugnięcie okiem) z domieszką Domu Złego i znowu sporo chlania - stawiam, że tradycyjnie dużo więcej niż w rzeczywistości. Trochę się łudzę, że trailer zmontowali pod widownię żądną beki z księży pedofilów a dostaniemy jakąś wypasioną historię w klimatach Suburry czy czegoś podobnego, ale po tym trailerze szanse na to oceniam na jakieś 5%. Szkoda, że Smarzowski marnuje swój potencjał na coś tak bardzo pod publiczkę. I piszę to jako osoba nie pałająca specjalną sympatią do księży. 06-08-2018, 17:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-08-2018, 17:06 przez PropJoe.)
Kurde, jakieś 7 lat w życiu by mi nie przeszło przez myśl, że Smarzowski zamienia się w parodię samego siebie, a po tym zwiastunie... no sam nie wiem. W zasadzie można odhaczyć wszystko, co charakterystyczne dla tego reżysera tylko w dziwnie groteskowym wydaniu.
Smarzowski już tak blisko Vegi, że można się sparzyć. Obym się mylił... 06-08-2018, 17:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-08-2018, 17:13 przez Maćko.) (06-08-2018, 17:05)PropJoe napisał(a):Na tym zwiastunie nic na to nie wskazuje - jeden wielki wysryw na kler pod publiczkę i tyle. Właśnie czegoś takiego się obawiałam, sięgając po serial "Młody papież", na szczęście moje obawy okazały się bezpodstawne. Po Smarzowskiego nie sięgnę na pewno, chyba że w opiniach przeczytam, że film jest o czymś więcej niż o "szokowaniu" tym, że klechy tylko chleją, ruchają i ciągną kasę. Ale wątpię.(06-08-2018, 16:40)nawrocki napisał(a): (...) moze mimo wszystko historia będzie czymś więcej, niż waleniem w episkopat i heheszkami z najebanych księży. 06-08-2018, 18:01
Czy te zdjęcia to mają tak specjalnie wyglądać, jakby były amatorsko kręcono, czy z jakiegoś taniego drona, albo kamery inudstrialnej? Jakoś tak mega sztucznie i nie "filmowo" to wygląda.
Za Smarzowskim sam średnio przepadam i boję się, żeby nie wyszło z tego jak z "Twarzą" Szumowskiej, gdzie ciekawy temat wyjściowy zostanie zabity na zlepkach historii i anegdod, które każdy zna i słyszał już milion razy. 06-08-2018, 21:27 (06-08-2018, 18:01)Quay napisał(a):(06-08-2018, 17:05)PropJoe napisał(a):Na tym zwiastunie nic na to nie wskazuje - jeden wielki wysryw na kler pod publiczkę i tyle. Właśnie czegoś takiego się obawiałam, sięgając po serial "Młody papież", na szczęście moje obawy okazały się bezpodstawne. Po Smarzowskiego nie sięgnę na pewno, chyba że w opiniach przeczytam, że film jest o czymś więcej niż o "szokowaniu" tym, że klechy tylko chleją, ruchają i ciągną kasę. Ale wątpię.(06-08-2018, 16:40)nawrocki napisał(a): (...) moze mimo wszystko historia będzie czymś więcej, niż waleniem w episkopat i heheszkami z najebanych księży. Ta, tylko, że "Young Pope" nigdy nie miał być historią o stanie kościoła, kondycji i moralności księży etc a o naturze wiary jako takiej. A o tych rzeczach ma, jak rozumiem, opowiadać "Kler". Przyznam, że trailer wielkiego wrażenia na mnie nie zrobił, ale i tak jest to jedyny polski film na jaki czekam. Przede wszystkim obsada jest świetna a ja (głównie z powodu tego, że księża których spotykałem lub o których słyszałem byli uosobienie stereotypów) czerpie jakąś perwersyjną przyjemność z oglądania jak ktoś się nabija z klech. Ale liczę na to, że Smarzowski dotknie tematu głębiej, zaszokuje, ale tak naprawdę, kilka razy czy nawet ukryje jakieś drugie dno. Nie spodziewam się traktatu na temat wiary i raczej nikt się go spodziewać nie powinien. 06-08-2018, 21:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-08-2018, 21:59 przez Kuba.)
O mój Boże (he he he...) ależ to było słabe.
Cały czas mam jednak nikła nadzieję, że to taki żart Smarzowskiego i zrobił to z premedytacją - No przecież na to dokładnie czekaliście. Ale wielkich pieniędzy to bym na to nie postawił.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
06-08-2018, 22:32
Koszmarny zwiastun, no ale to Kino Świat, rak polskiej dystrybucji filmowej, a Smarzowski wielokrotnie powtarzał, że nie ma żadnego wpływu na to jak jego filmy są sprzedawane.
06-08-2018, 23:15
Kino Świat na własną rękę robi te "dzieła"? Nieźle. W Polsce nie istnieje w zasadzie coś takiego jak marketing filmowy.
Inna sprawa, że w 00:58 jest takie cięcie, które zdaje się mówić "w Wołyniu to było celowo z tym montażem - taki mamy styl". Następuje tam dokładnie taki jump cut, jakich pełno u Smarzowskiego i za jakie po ostatnim filmie dostał sporo głosów krytyki.
.
06-08-2018, 23:29
kwestia praw pewnie, bo na wp hula:
https://video.wp.pl/i,kler-wojciecha-smarzowskiego-pierwszy-zwiastun,mid,2024150,cid,8052,klip.html?ticaid=11bc87 btw. świetne podsumowanie: http://slizg.eu/viewtopic.php?p=3320997#p3320997
tak że o.
07-08-2018, 15:03
Na youtubie łatwo jest zgłaszać filmy, a pewnie zebrała się grupa trolli/moherów i poleciały zgłoszenia za nieodpowiednie treści itd.
A wpis na ślizgu totalnie brzmi jak film Smarzowskiego XD 07-08-2018, 15:10
"bo ktoś przecież musi wyruchać kinge preis, smarzol nam nie odpuści takiej obrzydliwości"
07-08-2018, 15:31 ![]() https://www.antyradio.pl/Film/Zwiastuny/Kler-zwiastun-filmu-Wojciecha-Smarzowskiego-dlaczego-zniknal-z-sieci-24727 Informacja związana z usunięciem zwiastuna z sieci ;) Prosiłbym również moderatora o przerzucenie postów o filmie z tematu "Zapowiedzi"
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
07-08-2018, 17:11 (07-08-2018, 15:03)f.lamer napisał(a): btw. świetne podsumowanie: Mistrz :DD. Na sto procent tak by wyglądał film Smarzowskiego o szkolnictwie. 07-08-2018, 17:33 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |