LOST (ABC, 2004-2010)
Ciekawe, tylko dlaczego nie było tego w serialu? Ach tak, było tyle ważniejszych wątków!

Odpowiedz
I jeszcze jeden fajny fragment:

"December 22 - Our lookout claims he has spotted two men on the shore of the island at the foot of the statue that has the crew so concerned. Another hallucination, no doubt. The wind freshened considerably... it appears a storm is imminent.

God save us all."

Jak wiemy, God ich nie uratował : )
Wielka szkoda, że w odcinku o Richardzie twórcy nie znaleźli miejsca na pokazanie choćby kilku krótkich scenek, które opisuje ten dziennik. W zamian dostaliśmy zupełnie zbędne retro Ilany i, na przykład, rozwleczone do granic możliwości sceny z próbami uwolnienia się Richarda z łańcuchów. No cóż.

Odpowiedz
Troszkę editingu, dobra muzyka i już sezon 6 wydaje się być porządny.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BXjhtW0hJbQ[/youtube]

Odpowiedz
Jak wybrano najlepsze sceny, to nie ma co się dziwić ;)
Ale tak jakoś mało dynamiczny ten filmik.

Odpowiedz
Mówisz? Dla mnie moment z Desmondem stworzono idealnie, później też jest świetnie. Nie ma się co oszukiwać, zasługa tutaj Two Steps From Hell.

Odpowiedz
Jeśli chodzi o fanowskie trailery do Lost, to ja lubię szczególnie te dwa:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RdBHc44_59A[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gPiQz80Y_yU[/youtube]

Cytat:Nie ma się co oszukiwać, zasługa tutaj Two Steps From Hell.

Fakt, muzyka dobrana jest świetnie :)

Odpowiedz
A mi się epilog podobał i fajnie, że poruszyli kwestię
, bo się tego nie spodziewałam a zawsze mnie cholernie wkurzało, że w serialu porzucono ten wątek. Choć oczywiście pozostaje pytanie, czemu zamiast odpowiedzieć na te kilka pytań w szóstym sezonie, zapychano odcinki jakimiś dziwnymi wątkami :|

Odpowiedz
Pytanie do tych, którzy oglądali ten serial. Jaki zestaw liczb był kluczowy dla fabuły tego serialu. Ponoć znajdowały się one na włazie do jakiegoś bunkra. Wie ktoś, o które chodzi? Bo jest mi to bardzo potrzebne.
"Więcej socjalizmu - znaczy więcej demokracji." - Michaił Gorbaczow

"Istnieje marksizm dogmatyczny oraz marksizm twórczy. Ja stoję na istocie tego ostatniego." - Józef Stalin

Odpowiedz
Ciężko wpisać "LOST + liczby" w google?

4, 8, 15, 16, 23, 42

Odpowiedz
Cytat: Jaki zestaw liczb był kluczowy dla fabuły tego serialu.
Był... gdzieś tak do końca 2 sezonu :D

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):4, 8, 15, 16, 23, 42
Próbował ktoś to kiedyś skreślić w lotto?

Odpowiedz
Ja, w multilotku. Trafiłem 5/6 liczb, 120 zł :)

Odpowiedz
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_1ZE5OXScTY[/youtube]

http://www.slashfilm.com/votd-lost-fan-film-man-brought-shot-location/

Odpowiedz
mroziek napisał(a):
Mierzwiak napisał(a):4, 8, 15, 16, 23, 42
Próbował ktoś to kiedyś skreślić w lotto?

wyczytałem kiedyś nawet że te liczby były trafione, bodajże w Eurolotku - jednak było to już podczas boomu na Lost, więc osób które miało skreślone te cyferki była bardzooo duża ilość. LOSTfani podzielili się nagrodą :)

Odpowiedz
W USA te liczby padły gdzieś tak 2 tygodnie temu.

Odpowiedz
Dziwny ten serial. Bohaterowie zachowują się... niezbyt mądrze, a nawet niezbyt logicznie. Jakby scenarzyści nie do końca wszystko przemyśleli. Palenie ciał ŻEBY ICH NIE ZEŻARŁY ZWIERZĘTA? I taką motywację przedstawia lekarz? A nie jest ważniejsze spalenie ich żeby nie zaczęły gnić i rozsiewać choróbska? Palenie ciał WE WRAKU? Kiedy brakuje ci cyny, którą możesz z tego wraku wydobyć? I na to zgadza się inżynier? Zostawianie dziecka pod opieką JEDYNEJ KOBIETY NIEMÓWIĄCEJ PO ANGIELSKU w całej też 48-osobowej menażerii? Co to za logika? Proszenie o pomoc w "operacji" grubasa, który przyznaje że boi się krwi, kiedy dookoła PRAWIE 50 LUDZI, KTÓRZY NIC NIE ROBIĄ? Dalej - klisze niesamowite, takie jak "nie chcę wiedzieć nic o twoim poprzednim życiu". Bez jaj, koleś, każdy normalny człowiek by umierał z ciekawości. To nie jest ludzkie zachowanie.

O pierwszych odcinkach Losta można napisać dobre 400 prawd objawionych. Ale... i tak wciąga! Ma to klimat, ma ciekawą fabułę i odpowiednio wkurzających bohaterów. Aktorsko jest nieźle (najlepsi są grubas i hobbit). Usiadłem do jednego odcinka "na próbę" i obejrzałem chyba pięć pod rząd. Duże wrażenie zrobił na mnie ten o Locke'u.

Dam serialowi szansę, robi zaskakująco dobre pierwsze wrażenie.:)

Odpowiedz
Oglądaj dalej, gwarantuję ci że jak dojdziesz do otwarcia drugiego sezonu już totalnie nie będziesz mógł się oderwać : )

Najlepiej skończyć oglądania na ostatnim odcinku 5 serii i udawać, że serial kończy się cliffhangerem, a ewentualną resztę dopowiedzieć sobie samemu :twisted:

Odpowiedz
Ale ten serial wciąga, to jest jakieś porąbane, zważywszy na to jak wkurzają mnie jego bohaterowie. Znaczy się, niektórzy wkurzają bo taka ich rola (Sawyer, ta blondyna), ale np. Jack z odcinka na odcinek zachowuje się jak coraz większy kretyn. Jak na lekarza jest po prostu idiotą - niby ma dobre pomysły, ale ich uzasadnienia są w większości przypadków niedorzeczne. No i fakt, że dopiero po jakichś 8 odcinkach ktokolwiek wpadł na pomysł, żeby pójść brzegiem i sprawdzić, czy po drugiej stronie wyspy nie ma może kurortu wczasowego, rozłożył mnie na łopatki. Od drugiego odcinka czekałem, aż ktoś wreszcie ruszy dupę.

No nic, oglądam dalej.:)

Odpowiedz
Wiedziałem że tak będzie :)
Nie wiem jak może wkurzać Sawyer, czasem jest przesadnie tragiczny ale generalnie po odcinku 8 zaskarbił sobie moją sympatię.

Odpowiedz
Lost wciąga, miesza niemiłosiernie, mało tłumaczy, zaskakuje z serii na serię, każe zwracać uwagę na każdy szczegół i kończy swój żywot z takim zakończeniem, że albo będzie się gorąco polecało albo narzekało na stracone 100 godzin z życia. Podejrzewam, że przekonania religijne mogą mieć też znaczny wpływ na odbiór serialu. Ja gorąco polecam :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon