The Grey (2012)
czyli Liam Neeson VS Banda wilków

film w klimatach stricte survivalowych, w roli głównej Neeson i tyle. Reżyser znany od NARC i remake'u drużyny A. Fabuła przedstawia się klarownie:

Film śledzi losy ludzi ocalałych w tragicznej katastrofie samolotu, którzy tuż po tym są ścigani przez stado dzikich wilków.

z trailera wynika że neeson dręczony będzie swoimi słabościami i pierdołami natury personalno psychicznej etc. zapowiada się prościutko ale jeżeli reżyser pojedzie z tematem jak w narcu i co więcej scenariusz nie okaże się do dupy to będzie dobrze.

Odpowiedz
Dluzszy trailer:

Ok, produkuje firma wujka Scotta, rezyser nie nakrecil nic godnego uwagi od czasu NARC - teraz jednak jestem kupiony. Pewnie bedzie PG-13 (survival powinien miec hard R), ale mimo wszystko wyglada to mega, czuc klimat zagrozenia i ogolnej pizdziawki snieznej ;)

Dla mnie bomba <ok>
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Scena, w której Neesson montuje sobie tulipany na rękach i biegnie niczym Wolverine na wilka mnie rozwaliła. Toż to będzie komedia roku!
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz

Eee tam, jedyna bekowa scena (przynajmniej w tym momencie), reszta wyglada miodnie. Zreszta to Liam, koles niedlugo zacznie miec swoje "prawdy" niczym Chuck ;)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Ja tam czekam na premierę tego survivala - zapowiada się 10x lepiej:

http://forumkmf.pl/Thread-A-Lonely-Place-to-Die-Julian-Gilbey-2011

Odpowiedz
Cytat:Zreszta to Liam
No właśnie! Coś mu się na stare lata popierdzieliło i uznał, że jest gwiazdą KINA AKCJI.
--
Laozi

Odpowiedz
(15-12-2011, 01:52)Hitch napisał(a): Scena, w której Neesson montuje sobie tulipany na rękach i biegnie niczym Wolverine na wilka mnie rozwaliła. Toż to będzie komedia roku!
Dlaczego?

(15-12-2011, 02:23)Hitch napisał(a):
Cytat:Zreszta to Liam
No właśnie! Coś mu się na stare lata popierdzieliło i uznał, że jest gwiazdą KINA AKCJI.
Liam zawsze od czasu do czasu grywał w filmach innych niż Oscarowe dramaty. Darkman, heloł?

Odpowiedz
Motyw z buteleczkami jest o tyle dobry, ze NIC sie nie marnuje <ok>

Mental, drugi film tez spoko - nie przekreslalbym filmu z Lajamem, bedzie przynjamniej dobrze <ok>

Odpowiedz
Nota bene, scenariusz ponoć świetny:

http://scriptshadow.blogspot.com/2010/02/grey.html

Odpowiedz
(15-12-2011, 02:21)Mental napisał(a): Ja tam czekam na premierę tego survivala - zapowiada się 10x lepiej:
http://forumkmf.pl/Thread-A-Lonely-Place-to-Die-Julian-Gilbey-2011

Teraz obadalem sprawe jeszcze raz i calkiem spoko - taki szkocki cliffhanger. Mimo wszystko nie zgodze sie, ze zapowiada sie 10x lepiej - ni chuuuja ;) Bedzie w tym wiecej thrillera-akcji niz seryjnego survivalu, nie mowie, zapowiada sie smakowicie (choc juz teraz wiem, ze lasia i dziewczynka przeyzja, reszta zdechnie w konwulsjach), ale chwilowo bez mega podniet.

Odpowiedz
Crov, bo zamiast rasowego survivalu będzie kreskówkowe starcie na gołe klaty z CGI wilkami. Poza tym, Neesson nigdy nie był pełnoprawnym obsadowym typem dla kina akcji. Od ostatnich paru lat coś mu się ujebało, że jest.
--
Laozi

Odpowiedz

Hitch, ale nie liczac solo na X-mena, to reszta wyglada jak mega rasowy survival <ok>
Gdyby Liam nie gral ostatnio w tych padacznych akcyjniaka, to nikt by nosem nie krecil (no moze na scene z buteleczkami), a tak to racja - troche mu sie ujebalo ;)
Nie liczac sceny przy ognisku i swiecacych oczu, to CGI tutaj za duzo nie widac.

Odpowiedz
Nie zapominaj, że to tylko dwie minuty ze 120, a Liam musi dbać o wizerunek dziada, który myśli, że mógłby pociągnąć z bara Jeta Li.
--
Laozi

Odpowiedz
Bucho napisał(a):ze lasia i dziewczynka przeyzja

Ja tam oczekuję happy endu.
Przez happy end rozumiem: lasia i dziewczynką giną od kuli, bandyci biorą walizkę z forsą i jadą wydawać kasę do Nevady :)

Odpowiedz
The Grey jest już u mnie na straconej pozycji za scenki z udziałem żonki. Fail.

Odpowiedz
Dwie króciutkie i bardzo ciemne sceny z filmu:

Dwie nocne scenki

Film, jakby co ma kategorię wiekową R.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Zwiastun redband - nie wiem czy kiedyś wcześniej słyszałem fakającego Liama :)

Odpowiedz
(25-01-2012, 01:07)Crov napisał(a): nie wiem czy kiedyś wcześniej słyszałem fakającego Liama :)

Sorry za słabą jakość:

/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Film zbiera całkiem przyzwoite recki, z których wnioskuję jedno - żenady nie ma. Sam Ebert dał 3,5/4 :)

Odpowiedz
Opinia Eberta, to nie jest zaden wyznacznik - kiedys Gladiator byl dla niego jednym z najgorszych filmow ever.

Przeklinajacy Lajam brzmi tak sztucznie, ze banka mi puchnie.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon