06-01-2018, 16:11
|
Deadwood - serial (HBO, 2004-2006) i film (2019)
|
|
Nie wiem ile w tym prawdy, ale o ile mnie pamięć nie myli Milch po prostu... woli pracować z tymi, których zna, nie lubi castingów czy coś takiego. Dla mnie też było to o tyle dziwne, że Dillahunt jest wbrew pozorom dosyć charakterystyczny, szczególnie jeśli chodzi o spojrzenie.
Olyphantastic powiedział ostatnio, że nie ma huja, by ten film powstał.
Zamykam swoje jaranko w opancerzonej szkatułce i wyjmę je dopiero wtedy, gdy wszystko zostanie oficjalnie greenlightowane, a mordy aktorów pojawią się na plakatach. Moje serce nie jest w stanie zdzierżyć więcej rozdarć na tym polu.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
09-04-2018, 23:59
A ja odpalam zara pierwszy odcinek i letę z powtórką :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
10-04-2018, 00:01
They are toying with my heart:
https://www.reddit.com/r/television/comments/90gss3/deadwood_reunion_movie_reportedly_closer_than/
21-07-2018, 01:00
Nie dawno skończyłem oglądać. Ten serial to totalne arcydzieło. Finał oczywiście jest rozczarowujący i średni a wściekłość, że na razie sequela brak duża, ale cały 3 sezon pozostaje zdecydowanie najlepszym i najbardziej wiarygodnym budowaniem napięcia i wrogości między dwoma stronami w serialach jakie widziałem. Szczególnie wspaniale zarysowano tutaj postać Ala (boże, jak on jest zajebiście zagrany) który wreszcie stracił grunt pod nogami, nie wiedział co ma robić, nie kontrolował sytuacji i zostało to pokazane fantastycznie a przy tym nie zaserwowano ani jednej typowej dla takich sytuacji linii dialogowej.
Aktorstwo to jest majstersztyk, tylko dialogi są tu pisane lepiej i generalnie moim zdaniem tłumacze z HBO trochę na łatwiznę poszli, ale tak czy tak tych rozmów słucha się wspaniale. Trochę się zdenerwowałem bo ostatnie 2 czy 3 odcinki były z lektorem bez PL napisów :/ Widzę, że sporo osób krytykuje Olyphanta - też nie trawię Setha w wielu momentach, ale moim zdaniem gość zagrał go idealnie tak jak miał w scenariuszu, a to dość niewdzięczna robota odgrywać postać skazaną na sporą krytykę od samego początku. Ale Bullock też jako bohater ma momenty, głównie wtedy kiedy wybucha. Oczywiście fantastyczna realizacja, ale to HBO więc o czym my gadamy, to standard. Czekam na film straszliwie, a jeszcze bardziej czekałbym na pełnoprawną 4 serię. Mam nadzieje, że jakiś Helios czy inne Multikino wpadną na pomysł puszczenia tego filmu w kinach tak jak robią chociażby z odcinkami GoT, byłbym pierwszy po bilet. 21-07-2018, 17:48
Jak dla mnie Olyphant perfekcyjnie zagrał sztywniaka z problemami utrzymaniem agresji, który przez cały dzień napięty jest jak struna i musi uważać na kogo wybuchnie. Nawet sposób w jaki chodzi, wygląda jakby miał dosłowny kij w dupie.
21-07-2018, 17:50
Wgl scena w której zgarnia Hearsta lub szefa jego najemników to czysta epa :)
Chyba tylko Dan ładujący finiszera na kapitanie był lepszy 21-07-2018, 18:19
Nie wierzę :) nie potrafię sobie wyobrazić tego, że pójdę do kina na legitną kontynuację legendy.
25-07-2018, 23:25
Nie pójdziesz. Będzie to film na platformę pewnie tylko, jak inne tworzone przez HBO.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
25-07-2018, 23:40
Nik nie powiedział jak będzie. Przypomne zreszta, ze kina mogą zorganizować pokaz wiec nic straconego.
26-07-2018, 00:10
Wiadomo, od którego momentu ruszą z fabułą? Trzeci sezon został brzydko urwany. Jest szansa, że pociągną dalej wątek konfliktu na linii Hearst-reszta?
edit News z 5 czerwca 2006 roku :) Z ostatnich ustaleń wynika jednak, że powstaną dwa dwugodzinne filmy, które zakończą całkowicie produkcję i rozwikłają losy bohaterów serii. Na razie nie ustalono jednak, kiedy ruszą prace na planie Deadwood, nieznana jest też data premiery. 26-07-2018, 15:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-07-2018, 15:38 przez Mental.)
23-08-2018, 01:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-08-2018, 01:42 przez Proteus.)
Ciężko się było spodziewać, że każdy jeden aktor powróci do Deadwood, ważne, żeby tych braków było 2-3, może 4, nie więcej.
23-08-2018, 07:57
Szkoda, że Powers Boothe nie dożył tego momentu. Razem z McShanem pozamiatali by równo.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
23-08-2018, 08:31 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

Spoiler