Cytat:Reżyserowi jakimś cudem udało się bardzo fajnie zmiksować przeciwstawne elementy
Nie do końca się zgadzam. Ja na przykład miałem spory problem z oglądaniem tego filmu: był zbyt poważny, żeby się na nim śmiać, i zbyt absurdalny, żeby traktować go poważnie. W kilku scenach łapałem się na tym, że brechtam z mega traumy i natychmiast przestawało mi być do śmiechu (motyw z pokazaniem dupy na polu). W ogóle reżyser porusza tu super ciężkie tematy i w rezultacie połowa bohaterów dźwiga swój krzyż: jeden był gwałcony w dzieciństwie w stodole, drugi zabił córkę po pijaku w wypadku samochodowym, a trzeci został sprzedany przez matkę i trafił do niewoli seksualnej. Nojapierdole, co to ma być? Trochę tak, jakby nakręcić film na dziecięcym oddziale onkologicznym i zrobić z niego mroczną komedię absurdu. Sory, ale jak mówię - nie umiem czegoś takiego przetrawić.
Cytat:część scen robiona na poważnie kończy się dobrym sucharem
Masz na myśli opowieść tego wąsatego Ukraińca? Prawie zaryłem ryjem o monitor :)
18-04-2021, 02:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-04-2021, 02:56 przez Mental.)