Miss Avatara 2016
Liczba postów: 18,445
Liczba wątków: 5
No je też już czekam na finał. I w sumie jakby było jeszcze kilka odcinków a nie jeden to bym pewnie odpuścił bo już jadę na oparach. Koncepcja Video-booku kompletnie do mnie nie przemawia i ten komentarz zza kadru, którego jest coraz więcej, coraz bardziej nuży. Bohaterowie są mi zupełnie obojętni obojętni i nieciekawi.
(05-11-2024, 10:44)simek napisał(a): Mam nadzieję, że Cuaron wymyślił coś mocniejszego niż Catherine opowiada swoją wersję historii, w której to Jonathan jest wielkim ruchaczem, dziewczyna go rzuciła bo przyłapała go na zdradzie, a samą Catherine upił i właściwie zgwałcił, jego utonięcie też pewnie zostanie jakoś zrelatywizowane. Pytanie tylko jak zareaguje na to Stephen i czy Catherine nie zaśnie od tabletek w trakcie opowiadania
No ale taka końcówka jest mocno bez sensu, bo zdjęcia nie sugerują takiego scenariusza. Wyglądają na zrobione naturalnie i dobrowolnie i nie wyglądają na zdjęcia ofiary. Natomiast zupełnie nie zaskoczy mnie taki idiotyczny twist :) Albo, że to się komuś przyśniło, albo, że dziadek jest w psychiatryku i ma majaki.
W każdym razie scenarzysta będzie się musiał wspiąć na wyżyny, żeby z tego zrobić dobre zakończenie i dobrej historii.
Też pokuszę się o przewidywania w takim razie.
No więc historia okaże się głupia albo banalna a Cuaron nakręcił to bo dostał dużą kasę od Apple`a, a Apple chciało mieć artystę w portfolio. Tak jak Fincher z Netflixem.
Można robić screeny :D
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
07-11-2024, 12:53