Stały bywalec
Liczba postów: 2,545
Liczba wątków: 17
Może być też tak, że cała gadka o tym, że się będą pieprzyć, jest grubo przesadzona : )
Przy okazji, fragment wywiadu z Mansellem dotyczący muzyki:
Well itâs all really embryonic at the moment, one of the main ideas weâve got is building the entire score out of elements from Swan Lake.
Efekt końcowy może być interesujący. Wychodzi na to, że to już drugi film w karierze Natalie, którego ścieżka dźwiękowa zawierać będzie elementy z kompozycji Czajkowskiego : )
18-08-2010, 22:03
I Wicemiss Avatara 2010
Liczba postów: 992
Liczba wątków: 5
No ja myślę, że będą fragmenty z Jeziora Łabędzi Czajkowskiego skoro to film o baletnicy biorącej udział w inscenizacji Jeziora Łabędzi. To byłaby skucha, gdyby nie było tego. Mam również nadzieję, że nie ograniczą się jedynie do wstawienia słynnego motywu z tego baletu.
"Więcej socjalizmu - znaczy więcej demokracji." - Michaił Gorbaczow
"Istnieje marksizm dogmatyczny oraz marksizm twórczy. Ja stoję na istocie tego ostatniego." - Józef Stalin
18-08-2010, 22:08
kimber henry
Liczba postów: 6,015
Liczba wątków: 18
Też liczę na coś więcej.
Cytat:Miałem na myśli oczywiście film córki Francisa Forda - Sophii, zatytułowany Somewhere :)
OK, zupełnie zapomniałam o Somewhere. Teraz wszystko jasne
Sana napisał(a):Nie znosze, gdy rezyser karmi mnie jako odbiorce niepotrzebnym seksem
Seks wbrew pozorom bardzo trudno sfilmować, stąd poczucie zbędności przy wielu scenach erotycznych moim zdaniem...
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
18-08-2010, 22:57
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Powtórzę to co napisałem w temacie o trailerach: Black Swan zapowiada się wybornie. Nie chcę się za bardzo napalać, ale coś mi mówi, że możemy mieć do czynienia z dziełem wybitnym.
Sam trailer miażdży klimatem, i intryguje jak dawno żaden. Jeśli czegoś się obawiam, to rozwiązania wątku relacji Kunis-Portman, ale wierzę że Aronofsky nie zafunduje nam powtórki z Fight Club.
Bzyku napisał(a):Trochę film wygląda na taki w stylu "Prestiżu"
Litości : ) Jeśli na coś to wygląda, to na połączenie Lyncha i Polańskiego.
18-08-2010, 23:19
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,259
Liczba wątków: 67
Artemis napisał(a):natomiast z Kunis Aronofsky może wycisnąć ciekawe aktorskie soki.
Oby - bo jak na razie Kunis to jedyny element tego filmu, który mi zgrzyta już w zapowiedzi.
Artemis napisał(a):I prawie wszystkie chłopaki się już napalają
Przecież ty także :P
19-08-2010, 01:06
kimber henry
Liczba postów: 6,015
Liczba wątków: 18
Mefisto napisał(a):Artemis napisał(a):natomiast z Kunis Aronofsky może wycisnąć ciekawe aktorskie soki.
Oby - bo jak na razie Kunis to jedyny element tego filmu, który mi zgrzyta już w zapowiedzi.
Portman wygląda jak zmoknięty spaniel - natomiast Kunis jako dziwka pod okiem Aronofsky'ego może być ciekawa:) Po coś ją przecież tam wziął...
Cytat:Artemis napisał(a):I prawie wszystkie chłopaki się już napalają
Przecież ty także :P
Masz jakieś złe informacje. Widzisz gdzieś w Black Swanie Rachel Weisz i Jennifer Connelly? Bo ja nie.
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
19-08-2010, 08:00
Stały bywalec
Liczba postów: 3,030
Liczba wątków: 36
Mierzwiak napisał(a):Jeśli czegoś się obawiam, to rozwiązania wątku relacji Kunis-Portman, ale wierzę że Aronofsky nie zafunduje nam powtórki z Fight Club.
Jeżeli informacje o inspiracjach "Perfect Blue" okażą się prawdziwe (a zwiastun pokazuje, że tak), to raczej będzie powtórka z "Fight Clubu".
19-08-2010, 10:14
McMillan Man
Liczba postów: 6,532
Liczba wątków: 51
A nie dało się tego ubrać w spoiler?
19-08-2010, 10:20
Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
No przecież to nie byłoby tak zabawne. Jak wspominałem - mi zespoilowano jeszcze zanim zaczęli kręcić film.
19-08-2010, 10:36
Banned
Mefisto napisał(a):bo jak na razie Kunis to jedyny element tego filmu, który mi zgrzyta już w zapowiedzi
Mi również, ale bardziej na zasadzie "Co? Taki reżyser, taka obsada, co tu robi Kunis?", bo w samym trailerze nie wypada źle i jeśli reżyser takiej klasy ją wybrał, to chyba nie bez powodu.
19-08-2010, 11:19
Stały bywalec
Liczba postów: 2,545
Liczba wątków: 17
Winona w Black Swan:
22-08-2010, 17:18
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,259
Liczba wątków: 67
Holy fuck :shock: Jebać dwie pozostałe :D
23-08-2010, 16:44
Zdaje mi się, że to jakaś stara fotka.
23-08-2010, 22:44
Stały bywalec
Liczba postów: 10,276
Trochę łopatologicznie ten trailer wygląda, ale nie powiem: zaciekawił mnie. Jest tylko jeden problem - nie za bardzo lubię Aronofsky'ego. Debiut był jeszcze całkiem spoko, ale później wychodziły mu już tylko średniaki z pretensjami (Requiem i Źródło) lub przemelodramatyzowane filmy z potencjałem (Zapaśnik). Jedno jest pewne: Aronofsky kontynuuje tutaj poetykę z "Zapaśnika" - kamerka a'la bracia Dardenne itp. itd.
24-08-2010, 16:00
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,119
Liczba wątków: 57
Albertino napisał(a):średniaki z pretensjami (Requiem i Źródło)
Requiem jest średniakiem z pretensjami? Możesz to rozwinąć?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
24-08-2010, 16:03
A co tu rozwijać? Requiem może mieć zajebistą muzę i świetny montaż ale to najdłuższa i najnudniejsza reklamówka "dragi są do dupy". Nie ma się czym brandzlować.
24-08-2010, 16:05
Banned
To idź się brandzluj Expandeblebami a prawdziwe kino dla dorosłych zostaw w spokoju ; )
Wiem, marny dowcip, ale na nic więcej mnie nie stać.
24-08-2010, 16:15
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,119
Liczba wątków: 57
Craven napisał(a):u rozwijać?
Jest co rozwijać bo co to za argument, że film jest najdłuższą i najnudniejszą reklamówką " dragi są do dupy"? Chyba inne filmy oglądaliśmy. Requiem to niesamowita forma, dość sugestywna pokazania jak wyniszczająca może być pogoń za realizacją marzeń. I nie chodzi tu tylko o narkotyki, bo przy takim temacie możesz sobie podstawić cokolwiek, nie tylko dragi.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
24-08-2010, 16:21
Stały bywalec
Liczba postów: 10,276
Cóż, na mnie też kiedyś Requiem robiło wrażenie, ale obejrzałem niedawno i mogłem się już jedynie śmiać. Jeszcze wątek Burstyn jakoś się klei, ale reszta jest okropnie słaba, płaska i efekciarska. Zresztą sam Darren w wywiadach się chwalił, że powkładał różne rzeczy do tego filmu "bo tak"/"bo mu się podobały"/"bo są cool" (niepotrzebne skreślić). To jest właśnie takie podejście i taki rodzaj kina - forma i niewiele poza tym. Po kolejnej kaszance pod tytułem "Źródło" (która notabene wyglądała jakby Darren na pół godziny przed napisaniem scenariusza przeczytał książkę streszczającą filozofię Dalekiego Wschodu) powstał jednak "Zapaśnik", który (choć moim zdaniem niespecjalnie udany) daje jakieś nadzieje na przyszłość. Z drugiej jednak strony Aronofsky gdzieś po drodze potracił właściwy sobie styl, który był w końcu jego znakiem firmowym.
BTW - dla mnie Requiem nigdy nie było filmem o narkotykach. W końcu nic na ten temat nie mówi, a to, że bohaterowie filmu korzystają z używek nie oznacza od razu, że im poświęcony jest film. Nie odbierałem więc tego filmu nigdy jako proste "narkotyki są ble", ja bym to raczej nazwał filmem o utracie złudzeń, o american dream -> w końcu tytuł filmu tłumaczyć można jako "Requiem dla marzenia".
Inna sprawa jak to wszystko jest wyegzekwowane, jak pisałem: płasko, by nie rzec dziecinnie.
24-08-2010, 18:15
I Wicemiss Avatara 2010
Liczba postów: 992
Requiem for a Dream jak już pisali wyżej koledzy może się chyba jedynie podobać nastolatkom, którzy po raz pierwszy w życiu zobaczyli poważny film amerykański bez happy endu i jest to dla nich przeżycie na miarę odkrycie nowego lądu. Naprawdę nie takie rzeczy i to nie w Ameryce się kręciło przed tym filmem. Ale tak to jest jak się całe życie ogląda amerykańskie film rozrywkowe i jak się trafia na takie coś to można być pod wrażeniem. Jest efekciarsko, tanio, dziecinnie i tak dalej. Film zobaczyłem raz i nie chcę nawet o nim pamiętać bo było to traumatyczne przeżycie. Jak już pisałem film głęboki i poważny jedynie dla nastolatków, przy czym głębia jest tutaj na miarę amerykańskich filmów, czyli pseudo-głębia.
Źródła ani Pi nie widziałem, a Zapaśnik mi się podobał jedynie dlatego, że gra ta Mickey Rourke i dał z siebie wszystko, ale nie wiem czy by mi się spodobał za drugim podejściem.
Zobaczymy jak to będzie z tym filmem, oby nie stał się klasykiem nastolatków jak takie filmy jak Fight Club, Requiem for a Dream czy Donnie Darko,
"Więcej socjalizmu - znaczy więcej demokracji." - Michaił Gorbaczow
"Istnieje marksizm dogmatyczny oraz marksizm twórczy. Ja stoję na istocie tego ostatniego." - Józef Stalin
24-08-2010, 19:28
|