Homeland [Showtime]
Ale 11 ep zarąbisty. Claire Danes powinna dostać złotego globa, bo podoba mi się, jak odgrywa swoją chorobę.

Odpowiedz
Jw; fajnie, że środkowe odcinki okazały się chwilowym spadkiem formy, a koniec sezonu zapowiada się mocarnie.
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
Panie i Panowie, finał się udał! Nie było efekciarsko, ale z przyjętym standardem zakończony odcinek na rewelacyjnym poziomie. Podwójny odcinek rewelacyjnie wyreżyserowany, wizualnie piękny i spójny z scenariuszem - nie dało się lepiej tego zrobić. Co prawda na koniec taka tania sztuczka, ale jakoś musimy ten serial zapamiętać i czekać na kolejny sezon.

Pytanie, czy drugi sezon, zgodnie z tradycją SHO, będzie zjebany? :)

Odpowiedz
Napiszę tak: zakończenie godne, ale ostrożne i chyba w miarę przewidywalne, bo jednak będziemy mieli kontynuację starych wątków. Tak czy siak, układanka nam się wraz z końcem nie posypała. Zirytował mnie tylko lekko motyw z Brodym i córką, ale powiedzmy, że kolejne sceny mnie w miarę ugłaskały. Jak już kiedyś pisałem, w "Homeland" lubię to, że terrorystami są tak naprawdę obie strony konfliktu.

Czyli w sumie nie było źle, jakieśtam nudne kluchy w środku sezonu, ale to dlatego, że był o jakieś dwa odcinki za długi.

I z takich przewidywań odnośnie przyszłości... delikatnie martwi mnie aktualna pozycja Claire Danes, bowiem ciężko będzie ją postawić w roli głównej bohaterki. Ergo, obawiam się, że niesie ona ze sobą ryzyko naciąganych motywów, bo bez dostępu do sprawy (Saul to za mało) raczej nie będzie miała odpowiedniej wiedzy czy też narzędzi do działania.

Odpowiedz
Podpisuję się pod powyższymi opiniami i jednocześnie składam głęboki pokłon Claire Danes, bo w ostatnich dwóch odcinkach (a w finałowym szczególnie) rozpieprzyła mnie swoją grą. Widziałem kilka filmów z jej udziałem, ale w życiu nie domyśliłbym się, że tkwi w niej aż taki potencjał. Castingowy strzał w dziesiątkę.

Odpowiedz
I zbiera już za swoją grę zasłużone nagrody, co mnie bardzo cieszy, bo to w tym sezonie chyba moja ulubiona rola serialowa.

Odpowiedz
Ja w tym roku nawet w kinie nie widziałem lepiej zagranej roli :)

Odpowiedz
Bardzo dobra premiera. Świetna rola Danes, dobrze poprowadzona intryga, tylko motywacja Brody'ego cienkawa. Mimo wszystko liczyłem na coś więcej, i w klasyfikacji jesiennej prowadzi AHS :)
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Czemu?!? Czemuuuuu? ! ! !

I nie kupuję motywacji Brody'ego.

Poza tym dobry serial.

Odpowiedz

Odpowiedz

Odpowiedz
Wiem, też o tym pisałem w moim wcześniejszym poście, ale całkiem przyzwoicie to rozegrali i "ugłaskali" późniejszymi scenami. Źle nie jest.

Odpowiedz
Jest źle ;)

Odpowiedz
Ciekawe czy twórcy mieli przygotowaną inną wersję finału, na wypadek, gdyby serial sie nie przyjął i nie otrzymał zamówienia na drugi sezon :)

Odpowiedz
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
łyknąłem już cały sezon, ogólnie bardzo dobrze, czasami plot się nudnawo dłuży ale przeważnie trzyma w napięciu. ciekawy klimat, otoczka no i zajebista rola Danes, w przedostatnim odcinku wzbiła się na wyżyny.

tylko rzeczywiście motywacja Brodiego nieco leży i nie podobało mi się zakończenie finału

Odpowiedz
Piszę o serialu dopiero teraz, choć cały sezon obejrzałem jakieś trzy tygodnie temu. Czemu? Pewnie dlatego, że taki jest właśnie sam serial. Trzyma w napięciu, jest znakomicie zagrany, bardzo dobrze zrealizowany i oferuje przyzwoitą ilość ładnych damskich piersi. Ale żeby się nim w jakiś sposób zachwycać czy chociaż dyskutować o nim, wspominać sceny, dialogi? O nie, ten serial wypada z głowy wraz z napisami końcowymi ostatniego odcinka. Rozumiem czemu Homeland wygrał jako najlepszy dramat podczas Globów, ale kompletnie się z tym nie zgadzam.

Odpowiedz
(08-08-2012, 01:19)wojtky napisał(a): Dość zastanawia fakt, że nikt nie oświadczył że to ostatnia seria...

Z jakiej paki mieli by niby ogłaszać, że to ostatnia seria?

Odpowiedz
A czy to kiedyś powstrzymało jakąś stację przed stworzeniem kolejnej serii? Po za tym nie widzę przeciwwskazań, żeby po zakończeniu w tej serii (mam nadzieję) wątku Brody'ego, twórcy kontynuowali serial.

Odpowiedz
Po pierwsze, nie rozumiem odpowiedzi na moje pytanie :) Po drugie - zgadza się, to jest Showtime, który zjebał chyba wszystkie swoje najlepsze seriale. I po trzecie w końcu - no nie wiem :) Dla mnie ten serial to jednak przede wszystkim Carrie (i Saul). Nie skreślałbym go tak szybko.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon