Homeland [Showtime]
Czyżby ktoś nie wyczuł ironii ?
Listen to them. Children of the night. What music they make.

Odpowiedz
Hej, nie musicie płakac, bo są lepsze seriale od HOMELAND. :) Mam po prostu dokładnie takie same letnio-bezjajczne wrażenie jak po obejrzeniu NEWSROOM. Tak samo dobrze mi sie ogladalo (choc HOMELAND mialo oczywiscie ciekawsze pomysly wyjsciowe), ale kompletnie nie czuje potrzeby wracania do nich. Ot. To takie dopelnienie mojej opinii o calym serialu sprzed paru stron. To dobry zabijacz czasu, ale ja mam dużo zwyczajnie lepszych seriali do nadrobienia.

Odpowiedz
Ja z kolei wszystko co chciałem nadrobić - nadrobiłem i stwierdzam, że na dobrą sprawę nie ma w tym momencie w TV lepszego serialu niż Homeland. Crov mówi, że letni, ja, że jedyny obok BB i AHS, któremu zdarza się podnieść mi ciśnienie. Tyle mi starczy ;)

Odpowiedz
No i stało się, Dana pokazała cycki xD

Odpowiedz
(07-10-2013, 18:21)Gambit napisał(a): No i stało się, Dana pokazała cycki xD

która minuta , bo właśnie skonczyłem oglądać , a w akcji w pralni nic widac nie było :P
marcinq82, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Apr 2013.

Odpowiedz
Ktoś się podczas oglądania chyba mocno rozmarzył, bo ja żadnych cycków tam nie widziałem;) Inna sprawa, że w przypadku Dany pokazanie cycków nie byłoby akurat żadną wartością dodaną dla serialu, także lepiej jakby ich widok zostawiła dla siebie, ewentualnie dla niedoszłego nowego Dextera.

Ogólnie coraz bardziej zaczyna mnie wkur... irytować jej wątek - już w 2 sezonie było on totalnie zbędny i beznadziejnie poprowadzony, tutaj z tego co widzę jej rozterki miłosne zaczynają być jedną z głównych atrakcji serialu, co nie ukrywam, przestaje mi się podobać. W ogóle coraz bardziej zaczyna się gryźć cala ta niby realistyczno-terrorystyczna strona serialu z infantylną i sucharską pt. "Córka Brody'ego i jej problemy". Oby w dalszej części sezonu dali więcej mięska, bo na razie jest mocno tak sobie - wiem, że to dopiero 2 odcinek, ale już teraz widać, na mniej więcej jakie wątki położony będzie nacisk i niestety jednym z nich jest Dana i jej kolejny chłoptaś.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Pojawiły się już dwa (?) odcinki nowego sezonu, a w ogóle nie chce mi się tego oglądać ;(

Odpowiedz
(08-10-2013, 02:01)slepy51 napisał(a): Ogólnie coraz bardziej zaczyna mnie wkur... irytować jej wątek - już w 2 sezonie było on totalnie zbędny i beznadziejnie poprowadzony

Lubię Danę i nie wkurza mnie, ale jednak wątek i jej, i całej rodziny Brody'ego, jest już teraz właściwie zbędny. Co oni mogą wnieść do akcji teraz, kiedy
Chyba ich rolą będzie tylko "dramat rodziny po", jako nudny zapychacz.

Cytat:Pojawiły się już dwa (?) odcinki nowego sezonu, a w ogóle nie chce mi się tego oglądać ;(
Może to syndrom post-Breaking Bad? ;)

Odpowiedz
Nie, bo tego też jeszcze nie nadrobiłem (właściwie to ostatnich dwóch sezonów:P)

Odpowiedz

Odpowiedz
W życiu nie oglądałem mainstreamowego serialu, który byłby tak mocno osadzony w świecie "teorii spiskowych". Bez kitu Carrie to taki kobiecy odpowiednik Alexa Jonesa. żeby było jasne: dla mnie to żadna wada czy zarzut, ot, konstatuję po prostu fakty.

Odpowiedz
(08-10-2013, 21:28)Mental napisał(a): W życiu nie oglądałem mainstreamowego serialu, który byłby tak mocno osadzony w świecie "teorii spiskowych".

a "Archiwum X"? ;)

Odpowiedz
3 odcinek zaczyna przywracać nadzieję, wraca wątek Brody'ego (około 80% całego odcinka), wrzucono kilka fajnych patentów

Odpowiedz
Trzeci odcinek był świetny. Lubię motyw ucieczki z więzienia, a tu były dwa symultaniczne. Brody i Carrie mają przerąbane i nic nie zapowiada żadnej badziewnej love story, na szczęście. W dodatku super się podziwiało razem z Brodym panoramę Caracas z największego squotu świata :).
Duszna atmosfera sytuacji bez wyjścia, brak problemów rodziny B. też na plus. Pierwszy odcinek tego sezonu, po którym czekam z niecierpliwością na następny.

Odpowiedz
3 odcinek 3 sezonu imo chyba najlepszy w historii serialu. Podobał mi się wprost niesamowicie. KLIMAT pierwszych 15-20 minut budowany po profesorsku. Carrie w psychiatryku na lekach, Brody w izolatce na heroinie. Plus postać doktora-pedofila, plus wejścia na chatę muslima. Mistrzostwo.

Quay napisał(a):brak problemów rodziny B. też na plus.

Bo to jest casus "Boardwalk Empire" - wyjebać za przeproszeniem wszystkie wątki "rodzinne" i mamy mega serial.

Odpowiedz
4 odcinek i ponowny spadek formy. nie rajcują mnie też te gierki carrie vs saul.

Odpowiedz
Do mojego gustu ten serial chyba trafia idealnie bo podobały mi się 1 i 2 odcinek pomimo braku jednego z głównych bohaterów i tego że sporo osób narzeka a dla mnie 3 seria to taki restart całego serialu, w tym 3 odcinek jest najlepszy jak na razie. 4 jeszcze nie widziałem i omijam spoilery więc tylko obiły mi się opinie o uszy bardzo ogólne że 4 odcinek jest jak na razie najlepszym w tym sezonie i na dodatek dość zaskakującym. Przekonam się jak obejrzę kto ma racje:-)

Odpowiedz
Ileż można ciągnąć wątek Dany... Chyba stanie na podium z Lori i Skyler jako najbardziej irytujące postaci. Nie podoba mi się kierunek jaki obrali twórcy. Rozumiem, że twórcy już przed premierą zapowiadali, że ten sezon będzie inny, ale ja w ogóle tego nie kupuję. Brak w tym sezonie jakiejś werwy, wyraźnego antagonisty, nothing. Pamiętacie pierwsze cztery odcinki drugiego sezonu? Tam się działo, Beirut i te sprawy. Tam był klimat, była tajemnica. A teraz? Niby też, ale wszystko to takie bezjajeczne i mało angażujące. Póki co trzeci sezon rozczarowuje.

Odpowiedz
(23-10-2013, 10:44)vast napisał(a): nie rajcują mnie też te gierki carrie vs saul.

Ten ich konflikt
Wątek Dany zdecydowanie do wywalenia, zamiast tego przydałoby się, gdyby pokazali Brody'ego i towarzystwo z Caracas.

Odpowiedz
(23-10-2013, 19:45)Quay napisał(a):
(23-10-2013, 10:44)vast napisał(a): nie rajcują mnie też te gierki carrie vs saul.

Ten ich konflikt

No i właśnie to mnie wkurza

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon