Cytat:Rozumiem, że jedyny prawomyślny obraz to liberalna utopia
Nie widziałem nigdy filmu, który promowałby liberalną utopię. Jedyna prawomyślna wizja to zatem komunistyczna utopia z państwowym monopolem na świadczenie usług medycznych.
Cytat:ceny tych terapii spadłyby 3krotnie, to nadal mało kogo na to byłoby stać
Ale nie byłoby przymusowych składek. Pieniądze, które teraz tracisz bezpowrotnie, w liberalnej utopii mógłbyś zainwestować. Mówimy tu o pieniądzach całych rodzin - matki, ojca, dzieci, pracujących kilkadziesiąt lat i okradanych regularnie z gigantycznych fortun.
Cytat:Co byś chciał niby zobaczyć w repo menie?
Liberalną utopie oczywiście. Coś jak w "Dallas Buyers Club".
Cytat:Czyli jeśli w przyszłości korporacje opracują drogie sztuczne organy to każdego będzie na nie stać i wszyscy będą zadowoleni?
Wymagasz od liberalnej utopii niemożliwego - żeby każdy i wszyscy byli zadowoleni. Takie coś tylko w komunizmie z państwową służba zdrowia.
Cytat:bo kiedy ja ostatnio sprawdzałem to jeszcze lewactwem nie były wszystkie wizje świata w których korporacje przejmują władzę na świecie.
Film, w którym korporacje przejmują władze nad światem, to uproszczona wizja lewaka, który nigdy w życiu nie zadał sobie nawet trudu, żeby pomyśleć o przyczynach takiego stanu rzeczy.
Cytat: on po prostu nie robił filmu o historii detroit.
Na swoje szczęście. Inaczej nigdy nie znalazłby dystrybutora.
Cytat:No bo mamy prywatną korporację która pierze ludziom mózgi. SPRYWATYZOWANA w 100% policja (realizująca interesy korporacji a nie społeczeństwa) jest gromiona przez szerzącą się na ulicach bandyterkę. Tymczasem zwykłego człowieka można potraktować jak przedmiot i POBRAĆ SOBIE JEGO ORGANY zupełnie nie przejmując się niczyim zdaniem na ten temat. Wielka korporacja przedstawiona w 100% w negatywnym świetle, zorientowana wyłącznie na zysk i zupełnie nie przejmująca się losem ludzi. Ten film to praktycznie modlitwa o komunizm.
Tak, to jest modlitwa o komunizm. Wszystko co naszkicowałeś wyżej to lewackie wyobrażenie wolnego rynku.
09-05-2014, 09:33