Negatywny:
Mam przyjaciela cierpiącego na łuszczycę stawów, podobny to problem jak w przypadku SM. Gdy chciał się leczyć państwowo okazało się, że lekarze rozkładali ręce i mogli mu dać leki tylko na zmniejszenie dyskomfortu (bólu stawów, stopniowego paraliżu kończyn itd.) Faktyczne (i do tego eksperymentalne) leki, które wstrzymywały postęp choroby przepisał mu dopiero prywatny lekarz.
Wg słownika PWN:
Przesłanie:
1. «główna myśl, idea zawarta w jakimś utworze literackim, filmie, w czyjejś wypowiedzi itp.»
2. «wypowiedź, pismo mające uroczysty charakter, skierowane do ogółu przez wybitną osobistość z jakiejś szczególnej okazji»
3. «zakończenie utworu poetyckiego będące dedykacją lub bezpośrednim zwrotem do określonej osoby»
Wyobraź sobie, że przesłanie to nie to samo, co streszczenie fabuły.
Otrzymałeś nawet kilka, nie moja wina, że je zignorowałeś.
Cytat:No rzeczywiście, w przypadku kataru to leczenie sie w prywatnej firmie wygrywa, trochę się tylko sytuacja komplikuje jak trzeba przez 20 lat leczyć człowieka ze stwardnieniem rozsianym który nie jest zdolny do pracy.
Mam przyjaciela cierpiącego na łuszczycę stawów, podobny to problem jak w przypadku SM. Gdy chciał się leczyć państwowo okazało się, że lekarze rozkładali ręce i mogli mu dać leki tylko na zmniejszenie dyskomfortu (bólu stawów, stopniowego paraliżu kończyn itd.) Faktyczne (i do tego eksperymentalne) leki, które wstrzymywały postęp choroby przepisał mu dopiero prywatny lekarz.
Cytat:Nieeeeee, przesłanie terminatora jest takie, że prywatne korporacje zbudują roboty które zniszczą świat. Cholerny komuch z tego camerona.
Wg słownika PWN:
Przesłanie:
1. «główna myśl, idea zawarta w jakimś utworze literackim, filmie, w czyjejś wypowiedzi itp.»
2. «wypowiedź, pismo mające uroczysty charakter, skierowane do ogółu przez wybitną osobistość z jakiejś szczególnej okazji»
3. «zakończenie utworu poetyckiego będące dedykacją lub bezpośrednim zwrotem do określonej osoby»
Wyobraź sobie, że przesłanie to nie to samo, co streszczenie fabuły.
Cytat:A na moje pytanie co zrobić z człowiekiem który przestał spłacać kredyt jakoś odpowiedzi nie widziałem, tylko bezsensowne dywagacje czy umowa była podpisana świadomie i bezsensowne wrzutki z krytyką polskiej służby zdrowia, które nijak się mają do filmu.
Otrzymałeś nawet kilka, nie moja wina, że je zignorowałeś.
.noisivelet naht nuf erom era srorriM
09-05-2014, 15:52